Rijbewijskeuring B

Vanaf uw 75ste jaar is voor de verlenging van uw rijbewijs een medische keuring door een arts noodzakelijk. Deze keuring mag niet door de eigen huisarts plaatsvinden en dient bij elke verlenging (meestal 5 jaar) plaats te vinden.

U hebt een eigen verklaring nodig, deze kunt u bij uw gemeente (niet in Tilburg) of bij het CBR kopen. Hiervan dient u het voorblad in te vullen en te ondertekenen. Deze eigen verklaring is ook via internet te bestellen via https://mijn.cbr.nl . Nadat u ingelogd bent middels uw DigId en deze verklaring ingevuld hebt, kunt u deze na betaling uitprinten.

De arts neemt de vragenlijst door en voert een lichamelijk onderzoek uit. Tevens wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van suiker. De bevindingen worden door de arts op de eigen verklaring genoteerd. De medische adviseur van het CBR geeft de goedkeuring af, niet de keurend arts.

Voor de medische keuring dient u het volgende mee te nemen:

  • Eigen verklaring van het CBR.
  • Potje verse urine.
  • Eventuele medicatie.
  • Bril of contactlenzen (bij contactlenzen ook graag de sterkte van de lenzen).

Let op: de praktijk in Druten is op de eerste etage welke met een trap bereikbaar is. Indien u niet in staat bent zelfstandig de trap op te komen, is de keuring in Druten niet mogelijk.

Meteen online een afspraak maken